Casa Anghel

Casa AnghelI-am cunoscut pe Andrei si Florina in decembrie 2018 cand, la ceas de seara, am ajuns impreuna cu preotul Alin Plesa in umila lor casuta.

N-a intampinat, in poarta, domnul Anghel, imi amintesc perfect, avea in mana o lanterna cu luminite, pe care, ne-a spus razand ca o are de la extraterestrii.

Sa intram in camaruta modesta a fost destul de greu, casa veche de peste 100 de ani, avusese si beci care se surpase si , la orice pas facut gresit puteai sa cazi. In patul de langa soba stateau Florina si Andrei, inconjurati de cateva jucarii de plus, iar pe margine, mama care curata porumb pentru pasarile din ograda.

Sarbatorile au trecut si in anul acela asa cum trec in fiecare an pentru copiii sarmani, fara brad, cu un Mos Craciun care de cele mai multe ori uita drumul spre ei. In ianuarie 2019 i-am inclus in proiectul nostru „Pachetelul din ghiozdan” si astfel le-am schimbat putin viata, dar, marea lor problema  ramanea casa care, era un real pericol pentru ca s-ar fi putut darama oricand si copii sa fie prinsi acolo.

La inceputul lui 2020 ne-am propus sa le facem o casa, dar, s-au instaurat restrictiile din cauza pandemiei si am amanat, am tot amanat, pana cand, Larisa, reporterul de la Ceasul Bun (Starea Natiei) a venit sa faca un reportaj despre actiunile noastre din starea de urgenta si i-am povestit cazul lor.

Domnul Anghel lucreaza la spatii verzi in comuna Gura Ocnitei, acolo unde si locuieste. Un lucru normal veti spune, bine ca are servici. Ceea ce il face special ca om este ca pe langa servici, face voluntariat. Este pompier voluntar la serviciul de pompieri din comuna, nu a ezitat niciodata sa isi riste viata pentru semenii sai, chiar daca si el avea nevoie de ajutorul acestora.

Au curtea plina: gaini, rate, porumbei, capre si ne spunea asa domnul Anghel:

„Am voie sa ma vait? N-am voie! Cand copilul imi cere un caiet sau ceva bun, trebuie sa ii dau, vand un ou, o gaina si ii cumpar ce ii trebuie. Consider ca am de toate, tot ce imi lipseste este o casa, aceasta nu stiu daca mai rezista nici in iarna asta…”

Joi, 11 noiembrie 2020 am turnat fundatia casei, chiar daca pare curata nebunie sa construiesti o casa la sfarsit de toamna, noi credem ca oamenii buni ne vor fi alaturi si de Craciun Andrei, Florina si parintii lor vor primi in dar o casa.

Orice ajutor este binevenit. Pentru donatii click aici. Va multumim pentru ca sunteti alaturi de noi!

Galerie foto

Distribuie
Share

„O zi de nastere”, cat poate insemna pentru un copil

O zi de nastere„O zi de nastere” este un proiect pe care l-am demarat la inceputul acestui an.

Ne-am propus, sa sarbatorim ziua de nastere, a celor 30 de copii, pe care ii sustinem de un an si jumatate.

Toti copiii merita sa se simta printi si printese, macar de ziua lor. Copiii pe care noi ii sustinem, provin din familii care traiesc la fel ca multe familii din Romania, la limita saraciei, care nu au avut niciodata un tort, care nu au primit niciodata un cadou, care nu au stiut niciodata pana acum, cum este „sa iti faci ziua”.

Am inceput cu Vasilica pe 13 ianuarie, am continuat cu Alexandru, apoi cu Ionut si Gabriela.

Nu ne vom opri aici, daca si tu vrei sa faci un copil sa zambeasca, macar de ziua lui. Vino alaturi de noi si doneaza un zambet.

Galerie foto

O zi de nastere
Distribuie
Share