Adevarul: Povestea incredibilă a româncei care ajută sărmanii. Şi ea a fost atât de săracă încât fiul ei, olimpic, îşi făcea temele pe jos

Povestea incredibilă a româncei care ajută sărmanii. Şi ea a fost atât de săracă încât fiul ei, olimpic, îşi făcea temele pe josNicoleta Ioniţă este un munte de voinţă şi un exemplu demn de urmat pentru toată lumea. Soarta nu a fost atât de blândă cu ea, însă a avut parte de oameni de bine, care au ajutat-o. Acum, la rândul ei, prin asociaţia pe care a înfiinţat-o, are grijă de familiile sărmane şi de copiii care au nevoie de educaţie.

Nicoleta, în vârstă de 44 de ani, împreună cu soţul său şi cei doi copii (Adelin şi Teodor) locuiau, în urmă cu cinci ani, într-o cameră dărăpănată în cartierul Romlux, din Târgovişte. Băiatul cel mare este elev acum în clasa a XI-a la Ienăchiţă Văcărescu cu medii peste 9,50 în toţi aceşti ani.

Citeste mai mult: adev.ro/qf4ylt

Distribuie
Share

Dar din dar se face Rai. Lectia de viata de la marginea orasului Targoviste, unde o familie sarmana ajuta alti nevoiasi

targoviste

Impresionanta lectie de viata intr-un cartier saracacios de la marginea orasului Targoviste. O familie sarmana a devenit sprijinul de nadejde al altor oameni greu incercati.

  • Cei doi soti si copiii lor au avut noroc cu un elvetian, casatorit cu o romanca: generos, i-a ajutat sa-si ridice o casuta modesta, dar curata. Tot ce le-a ramas l-au dat altor 4 familii care, la randul lor si-au ridicat adaposturi. Incurajati de aceasta reusita, oamenii au infiintat o asociatie si vor sa-si dedice intreaga viata actiunilor umanitare.

Nicoleta si Marcel au doi copii, de 9 si 13 ani. Pana anul trecut au locuit intr-o mizerie crunta.

Nicoleta Ionita: „Traiam toti 4 intr-o singura camera, nu aveam conditii, copiii mei isi faceau temele pe jos, sau pe masa din bucatarie cand nu gateam.”

Soarta li s-a schimbat radical dupa ce un elvetian le-a aflat povestea si i-a ajutat cu materiale de contructie si mobila. Ar fi putut sa-si ridice o casa moderna si spatioasa, dar au preferat una modesta, cu numai doua camere si o baie. Ce le-a ramas, au donat la randul lor unei familii careia ii arsese casa. Apoi, fiecare a dat mai departe altuia mai sarac.

Nicoleta Ionita: Sa faca si ei acelasi lucru pe care l-am facut. Noi deja suntem la a patra familie.
Reporter: Cum se numeste asociatia dvs?
Nicoleta Ionita: Give and help, daruieste si ajuta. Asta avem de gand sa facem.

Orfan de mic, sotul Nicoletei n-a mers niciodata la scoala. Acum, cea mai mare bucurie e sa-si vada copiii invatand, in camera curata pe care tocmai au terminat-o. Fiul cel mare e olimpic la geografie si vrea sa devina cineva in viata.

Marcel Barbu: „Il am pe cel mare olimpic, ce munceam investeam in scoala, ca sa poata sa faca ceva, sa ajunga un om. Eu sunt analfabet, nu mi-e rusine sa o spun.”

O viata extrem de grea duce si Mihaela, o femeie care la 30 de ani creste cu greu 4 copii. De curand a cunoscut-o pe Nicoleta care, fara sa stea pe ganduri, a ajutat-o sa-si ridice un adapost decent.

Mihaela Ion: „A venit si ne-a intins o mana de ajutor si ne-a ridicat cativa pereti, ne-a zis buna ziua, ce facem si cum suntem. A fost ca un inger pazitor si este pentru noi.”

Nicoleta si Marcel spera sa ajute cat mai multi nevoiasi. Oricine are un surplus, cat de mic, este binevenit.

Sursa: Stirile ProTV

Distribuie
Share

Nicoleta Ionita, povestea a unei familii sarmane din Dambovita, care a ajuns sprijin pentru ali oameni incercati de soarta

Nicoleta IonitaNicoleta Ioniță (40 de ani) este unul dintre oamenii pe care îi întâlnești rar. A avut până anul trecut o viață grea, și-a văzut băiatul învățând pe jos din cauza lipsurilor financiare. Când a primit ajutor a decis să păstreze doar cât avea nevoie, iar restul să dea altor sărmani.

Femeia, soțul și cei doi copii (Adelin și Teodor) locuiau până acum un an într-o cămăruță sărăcăcioasă de la marginea municipiului Târgoviște, magalaua denumită Romlux. Adelin, băiatul de 12 ani al Nicoletei, deși își făcea temele pe podea era olimpic la trei discipline. Pățaniile familiei a apărut într-o emisiune de televiziune anul trecut, iar povestea Nicoletei și a băiatului ei olimpic a sensibilizat multă lume de bine.

Printre aceștia s-a aflat inclusiv un elevețian căsătorit cu o româncă. El a devenit îngerul familiei Ioniță. Acesta a decis să ajute familia din Târgoviște cu bani și materiale de construcții. Așa că maghernița-cămăruță a fost renovată și extinsă.

“Eu am vrut să ne mai facem o cameră, lângă cea pe care o aveam. Elvețianul ne-a cerut să ne facem două. Așa am făcut! Noi locuim și cu soacra mea. Acum avem camera veche și altele două în spate”, spune parcă rușinată Nicoletă de faptul că familia sa ar avea așa de mult spațiu față de cei 20 mp de dinainte.

După ce a terminat lucrările la propria casă și-a dat seama că i-au rămas foarte multe materiale. Întrebată de ce nu le-a vândut ca să rămână cu banii, femeia taie vorba rapid: “Sigur, puteam opta pentru asta, dar noi nu am putut face așa ceva. Am decis să ajutăm o familie căreia îi luase foc casa. Cu materialele de construcție, cu soțul care lucra cât putea și cu ajutorul de la biserică, am refăcut cămăruța care fusese distrusă de foc”, ne povestește radiind de fericere Nicoleta Ioniță.

Apoi a ajutat familia unei colege de clasă a lui Adelin și apoi încă o familie. Acum este la a patra casă pe care o reface pentru familiile sărmane. “Cum eu am avut noroc și am fost ajutată, am decis că trebuie să mă folosesc de noroc și să împart ce am cu alții”, ne mai spune mândră femeia.

Și pasiunea sa de a-i ajuta pe alții îi va deveni meserie. Pentru asta a și înființat un ONG, Asociația Asociația „Give & Help” pe care o va coordona. Prin intermediul organizației  vrea să ajute cât mai mulți sărmani. Pentru asta, speră ca  Asociația „Give & Help” să fie sprijinită de cât mai mulți oameni de bine, asta pentru că ajutorul lăsat Nicoletei Ioniță este pe mâini sigure.

Sursa: Libertatea

Distribuie
Share

”Give & Help”, ONG-ul prin care familia Ioniţă din Târgovişte schimbă vieţi

Nicoleta Ionita - Give & Help Binele trebuie dat mai departe. Este un crez pe care târgovişteanca Nicoleta Ioniţă şi l-a însuşit din momentul în care a primit un ajutor care i-a schimbat viaţa familiei sale.

În urmă cu puţin timp, Nicoleta Ioniţă locuia împreună cu soţul şi cei doi copii locuiau în condiţii inumane, într-o singură cameră, fără a spera că viaţa lor se va schimba vreodată. Dar s-a schimbat datorită unui om care le-a întins o mână de ajutor după ce a văzut familia Ioniţă într-o emisiune Tv, la Antena , Star Salvatori, unde au primit o mică sumă de bani şi materiale de construcţii, pe care le-au folosit la renovarea locuinţei.

Marele ajutor a venit însă din partea unui cetăţean elveţian, care a rămas impresionat de cazul lor şi a venit în sprijinul lor cu bani, pe care familia Ioniţă i-a investit într-o casă adevărată.

După ce şi-a împlinit visul de a avea o casă, familia Ioniţă s-a gândit că şi alţi semeni, cu aceleaşi problemă ca şi ei ar merita sprijiniţi, aşa că, beneficiind de suportul financiar al “îngerului” eleveţian, au reuşit să facă acest lucru pentru trei familii până acum. Şi nu se opresc aici, mai ales că, luna aceasta, ONG-ul ”Give& Help”, prin care au reuşit să ajute până acum, a fost înfiinţat oficial.

Nicoleta Ionita - Give & HelpMajoritatea donatorilor provin din mediul virtual, acolo unde familia Ioniţă are  pagina de facebook cu numele Give & Help”, prin care au reuşit până acum să ajute patru familii târgoviştene să îşi reconstruiască locuinţele, astfel încât să aibă condiţii decente de trai. Practic, după ce primesc fondurile necesare pentru a cumpăra materiale de construcţie, soţii Ioniţă, de multe ori însoţiţi de copii lor, merg acasă la familiile care au nevoie de ajutor şi îi ajută să îşi reabiliteze casa, dar şi cu alte mici lucruri, iar demersul lor a început să fie susţinut de tot mai mulţi oameni cu suflet. Printre primii, doi preoţi târgovişteni, Safta şi Chivulescu.

Nicoleta Ioniţă a absolvit Colegiul Economic, însă nu lucrează, iar soţul este zilier, cetăţean de etnie romă. Fiul lor cel mare, în vârstă de 12 ani, este olimpic judeţean la trei materii, deşi până anul trecut învăţa în condiţii de nedescris.

Ajutorul pe care l-au primit de la Robert, cetăţeanul elveţian le-a schimbat, însă, viaţa şi încrederea în oameni. Nicoleta va avea în curând şi un loc de muncă, urmând să fie angajata ONG-ului pe care îl va coordona, pentru a fi şi ei, la rândul lor, „îngeri”, pentru alţii. Şi sunt foarte mulţi oameni care au nevoie de ajutor.

Ei au reuşit până acum să sprijine doar o infimă parte dintre aceştia. Despre prima familie, din cartierul Romlux, în care locuiesc şi ei, Nicoleta Ioniţă spune că viaţa li s-a schimbat complet, după ce casa lor a fost renovate şi dotată cu mobilier, iar ultima familie, pe care doresc să o ajute acum este din Valea Sasului, Aninoasa. Familia Ioniţă ajută, însă, familii care vor ca viaţa lor să se schimbe, se implică şi nu doar aşteaptă să se întâmple minunea.

Sursa: Gazeta Dambovitei

Distribuie
Share