Despre noi

Asociatia Give & HelpTotul a inceput in  noiembrie 2014. Treceam printr-o perioada grea, sotul nu mai lucra si eram in imposibilitatea de a-mi sustine copii la scoala. Nu stiam incotro sa o iau, nu aveam cui sa cer ajutor asa ca am cautat pe internet. Am descoperit portalul Imparte.ro unde mi-am spus povestea si am cunoscut oameni minunati care m-au ajutat sa depasesc situatia si sa imi recapat increderea ca maine va fi mai bine.

Februarie 2015. O cerere  de prietenie si un mesaj pe facebook care suna asa: „Hello from Switzerland” mi-a schimbat viata mie si familiei mele. Robert, (acum imi permit sa ii spun asa) a aparut in viata noastra ca o mana cereasca. Am vorbit mult, i-am povestit problemele cu care ne confruntam.  2000 de lei a fost suma care a facut diferenta. Mesajul a sunat cam asa: „donation for chlothes and shoes”. Era o suma imensa pentru noi, copiii cresteau, hainele ramaneau mici iar ei aveau nevoie de spatiu, de un loc al lor in care sa invete si sa isi poata urma visele. 2 paleti de BCA si ciment, asta am cumparat si am inceput sa construim o camera pentru copii.

Aprilie 2015. Robert vine in Romania, se leaga o prietenie reala, aflam ca nu suntem primii romani pe care ii ajuta si devenim o punte de legatura intre el si alte familii cu nevoi. Construim doua camere si o baie cu ajutorul lui si al altor prieteni.

August 2015. Casa este terminata si dupa principiul care ne-a devenit si slogan „dar din dar se face rai” ne hotaram sa daruim materialele de constructie  ramase. La cateva sute de metri  de locuita noastra, un preot de la Biserica „Sf. Arhangheli Mihail si Gavril” din Targoviste  incepuse sa construiasca o casuta pentru o familie cu 2 copii care ramasesera sub cerul liber  dupa ce camaruta in care locuiau a luat foc.

Am inteles atunci ca singuri nu putem, nici noi, nici preotul si am cerut ajutor in mediul online. Am creat pagina de Facebook cu numele Give & Help. De ce Give & Help? Pentru ca asta ne doream sa facem sa daruim si sa ajutam in acelasi timp, iar denumirea in limba  engleza a venit din respect pentru Robert care trebuia sa inteleaga ceea ce vrem noi sa facem (nu vorbeste limba romana) si care a devenit unul din sustinatorii principali ai acestei pagini si actiunilor acesteia.

Februarie 2016. La un an de la momentul in care viata noastra s-a schimbat, depunem actele pentru constituirea Asociatiei Give & Help alaturi de prieteni din copilarie care desi au crescut in conditii grele si-au urmat visele si au devenit avocati, contabili, oameni cu scoala.

Misiunea noastra: Sa facem o lume mai buna, cu mai putini copii flamanzi, dezbracati, fara posibilitatea de a merge la scoala.
Experienta: Vietile personale din care am invatat ca o mana de ajutor intinsa la timp poate schimba destinul unui om, al unei familii, al unei comunitati.

Aceasta este povestea Asociatiei Give & Help si implicit povestea unor oameni simpli care au inteles ca „Binele facut se intoarce inapoi inzecit”

Nicoleta Ionita, Presedinte Asociatia Give & help

Distribuie
Share

Comentariile nu sunt permise.