Scrisoarea lui Matei

Mos CraciunZilele trecute am primit scrisoarea pentru Mos Craciun a  unui copil de 8 ani.

In inocenta lui, i-a scris Mosului, in cuvinte putine drama prin care trece si i-a cerut biscuiti si ciocolata pentru el, alimente pentru mama, portocale pentru bunica si nu l-a uitat nici pe cel mai bun prieten, Bobita, pentru care a cerut un os asa cum a vazut el la televizor.

Scrisoarea lui Matei a starnit un val de mesaje pe pagina noastra de Facebook, zeci de oameni au empatizat cu acest copil si au sarit sa il ajute.Impresionant, nu? Impresionanta scrisoare.

Ceea ce nu au inteles insa multi, este ca, asemenea lui Matei sunt multi, foarte multi copii in tara asta care, nevazuti si neauziti de cei din jur, uneori nici de proprii parinti, isi duc povara din suflet in liniste.

Ceea ce nu au inteles multi, este ca acest/acesti copii nu sunt piese de muzeu pe care sa mergi si sa le privesti cand vrei tu, nu sunt obiecte scoase la licitatie pe care sa le castige cel care da mai mult ( sa-l viziteze)

Imi doresc ca aceasta scrisoare sa fi fost o lectie pentru multi si tot la fel de multi sa inceapa sa priveasca in jurul lor, sa deschida ochii si sa vada nevoile semenilor, sa daruiasca, oricand, oricat de putin.

Ajuta-ti semenii neconditionat!

Nu trebuie sa astepti o zi anume sa fii bun. Esti bun pentru ca simti, pentru ca vrei si pentru ca poti.

Esti bun pentru ca bunatatea face diferenta.

Esti bun pentru ca multumirea celor din jur te ajuta sa fii mai bun!

Distribuie
Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.