Batranete, haine grele

Batranete, haine greleIn perioada starii de de urgenta ne-am indreptat atentia catre o alta categorie vulnerabila, batranii.

Cu mainile batatorite de atata munca, munca pamantului asta roditor de care multi am uitat, cu chipurile brazdate de riduri, cu sufletul facut bucati de multe ori, uitati de autoritati si unii chiar de proprii copii pe care i-au crescut cu truda, pe care i-au trimis la scoli inalte sperand ca ei sa nu munceasca cu palmele si gandindu- se ca intr-o zi le vor fi si ei sprijin, asa sunt cei mai multi dintre bunicii nostrii.

Da, sunt si ei parintii cuiva, bunicii unor nepoti pe care nu i-au vazut poate niciodata.

La inceput tematori, apoi vazand ca ne dorim sa ii ajutam ne deschideau nu doar usa casei, ne deschideau si usa sufletului.

Atata intelepciune si tot pe-atata suferinta zace in sufletele lor.

„- Esti bine mamaie? Ce-ti fac copii?
– Sunt bine, maica, atat cat o vrea bunul Dumnezeu. Copii sunt bine, si ei cu ale lor. Nu m-au mai sunat demult, dar le e si lor greu maica. Sa fie sanatosi, sa isi creasca copiii asa cum i-am crescut si noi pe ei.”

De cate ori am mers la ei, in urechi imi rasunau versurile lui Adrian Paunescu „Enigmatici si cuminti/Terminandu-si rostul lor/…..Lumanari in cuib de cuc,/Parca tac si parca mint,/Plini de boli si suferinti…”. Asa sunt batranii nostri… Nu cer nimic, nu isi mai doresc nimic. Au trait vremuri grele, stiu ce e suferinta, frigul si foamea.

Si pentru ei, pentru batranii nostri, ne dorim sa ne mobilizam de acest Craciun. Sa le aducem caldura in case, lumina in suflet si speranta in inima.

Doar impreuna putem face asta. Poti dona orice suma, atat cat te lasa inima, accesand pagina de donatii, iar daca esti persoana juridica poti dona atat bani cat si produse in baza unui contract de sponsorizare perfect deductibil. Si de ce nu, poti adopta o familie de batrani pe care o sustii regulat. Daca noi trebuie sa ne impartim intre zeci de familii, poti si tu sa sustii una singura, cu putin fiindca ei nu au nevoie de mult, cu vorbe bune si de ce nu, chiar cu ajutor voluntar in gospodarie; munca la tara te poate ajuta sa iesi din stresul cotidian al orasului, singur, impreuna cu familia sau cu prietenii.

Iti multumim ca esti alaturi de noi!

Galerie foto

Distribuie
Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.