Un nou proiect Give & Help, o sansa pentru familia Ene din Gaesti

Familia Ene - Gaesti

Nu am ezitat sa postez cazul pe pagina de facebook a asociatiei, mai ales ca era vorba de trei copii a caror dorinta arzatoare era sa mearga la scoala.

Cu ajutorul acelorasi sponsori, AgroEst Muntenia si al grupului de facebook Romani in Londra, duminica 18.09.2016 am mers la Gaiesti. Ceea ce am gasit acolo este greu de descris in cuvinte.
Cei trei copii si parintii lor locuiesc intr-o casa parasita pe care au incercat sa o faca locuibila. Din mila vecinilor au o vacuta al carei lapte salveaza de multe ori masa copiilor, un teren cultivat cu de toate (nici acesta nu e al lor) si un venit lunar de 1300 lei reprezentand pensia de boala a tatalui si salariul de insotitor al mamei.

Domnul Ene, desi grav bolnav (sufera de ciroza), munceste cu ziua sa isi poata intretine familia. Pensia abia ii ajunge sa isi cumpere medicamentele necesare, medicamente ce nu se compenseaza.
Ionut, are sase ani si este in clasa pregatitoare, cu toate astea stie sa citeasca si sa scrie. Atunci cand l-am intrebat cine l-a invatat ne-a raspuns cu mandrie „am invatat singur”. Din toate darurile cel mai mult s-a bucurat de ghiozdanul cu motocicleta pe care nu mai vroia sa il dea jos, si de adidasi.
Gabriela, are opt ani si era nerabdatoare sa afle ce i-am pus in ghiozdanul roz, de fetita. Cea mai mare bucurie a fost penarul cu printese, spunandu-ne cu lacrimi in ochi: ” pana acum aveam un penar vechi de baiat”.
Andrei, are zece ani si participa cel mai mult la treburile casnice, s-a maturizat mult prea devreme. Inhama calul la caruta pentru ca „tati oboseste prea tare”.
Nu isi doresc foarte multe, de fapt cred ca nici nu stiu sa viseze, cea mai mare dorinta a lor e sa ajunga „oameni mari”, sa il ajute pe tati sa se faca bine.

Este un caz greu, nevoile sunt mari si multe, cel mai bine pentru ei ar fi sa aiba „locul lor” unde sa nu mai traiasca cu teama ca cineva, candva, le va spune sa plece.
In viitorul apropiat au nevoie de un frigider si lemne de foc, iarna bate la usa iar ei locuiesc in camp.

Asteptam ajutor din partea dumneavoastra, in limitele posibilitatilor.
Donatiile se pot face in contul Asociatiei Give & Help: RO49BRDE160SV38124331600, deschis la BRD, cod SWIFT/BIC BRDEROBU, cu mentiunea „pentru familia Ene”.

Nicoleta Ionita, Presedinte Asociatia Give & Help

Distribuie
Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.