Trimite un copil la scoala

Trimite un copil la scoalaPentru ca Asociatia Give & Help s-a nascut cu ajutorul unui om extraordinar ce a ajutat doi copii sa mearga la scoala si sa traiasca in conditii decente, am decis sa initiem o actiune in acest sens inainte de inceperea anului scolar 2016 – 2017.

Actiunea a fost un real succes. In afara celor 15 copii provenind din familii defavorizate si ajutate de noi de-a lungul timpului, am decis sa ajutam alti 13 copii de la Scoala Gimnaziala Adanca, jud. Dambovita.

De ce Adanca? Pentru ca este scoala din satul meu natal unde am invatat timp de opt ani, unde eu m-am format ca om si unde director este doamna Ristoiu Elena, si ea fiica a acestui sat si invatatoare inca din acea perioada.

Copii au fost foarte incantati, parintii unora ma cunosteau, si am primit invitatia de a reveni la serbarile lor chiar si fara daruri.

A fost emotionant, am retrait clipe de mult trecute, am stat pe rand si eu si copiii mei in aceeasi banca unde cu 25 de ani in urma am deschis primul abecedar.

Nu este deloc greu sa aduci sclipiri de bucurie in ochii unor copii incercati de viata, sa le redai speranta unui viitor mai bun, sa-i faci sa inteleaga ca inca exista oameni si sa constientizeze ca trebuie sa intorci comunitatii binele facut, atunci cand ai sansa si posibilitatea.

Este o lectie de viata, o lectie de implicare sociala, si speram ca acesti copii la randul lor sa faca ce facem noi acum. Si dece nu, speram sa ne fie viitori voluntari cat de curand 🙂 .

Multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi si care au facut posibila aceasta realizare.

Cu drag, Nicoleta Ionita, Presedinte Asociatia Give & Help

 

Distribuie
Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.