”Give & Help”, ONG-ul prin care familia Ioniţă din Târgovişte schimbă vieţi

Nicoleta Ionita - Give & Help Binele trebuie dat mai departe. Este un crez pe care târgovişteanca Nicoleta Ioniţă şi l-a însuşit din momentul în care a primit un ajutor care i-a schimbat viaţa familiei sale.

În urmă cu puţin timp, Nicoleta Ioniţă locuia împreună cu soţul şi cei doi copii locuiau în condiţii inumane, într-o singură cameră, fără a spera că viaţa lor se va schimba vreodată. Dar s-a schimbat datorită unui om care le-a întins o mână de ajutor după ce a văzut familia Ioniţă într-o emisiune Tv, la Antena , Star Salvatori, unde au primit o mică sumă de bani şi materiale de construcţii, pe care le-au folosit la renovarea locuinţei.

Marele ajutor a venit însă din partea unui cetăţean elveţian, care a rămas impresionat de cazul lor şi a venit în sprijinul lor cu bani, pe care familia Ioniţă i-a investit într-o casă adevărată.

După ce şi-a împlinit visul de a avea o casă, familia Ioniţă s-a gândit că şi alţi semeni, cu aceleaşi problemă ca şi ei ar merita sprijiniţi, aşa că, beneficiind de suportul financiar al “îngerului” eleveţian, au reuşit să facă acest lucru pentru trei familii până acum. Şi nu se opresc aici, mai ales că, luna aceasta, ONG-ul ”Give& Help”, prin care au reuşit să ajute până acum, a fost înfiinţat oficial.

Nicoleta Ionita - Give & HelpMajoritatea donatorilor provin din mediul virtual, acolo unde familia Ioniţă are  pagina de facebook cu numele Give & Help”, prin care au reuşit până acum să ajute patru familii târgoviştene să îşi reconstruiască locuinţele, astfel încât să aibă condiţii decente de trai. Practic, după ce primesc fondurile necesare pentru a cumpăra materiale de construcţie, soţii Ioniţă, de multe ori însoţiţi de copii lor, merg acasă la familiile care au nevoie de ajutor şi îi ajută să îşi reabiliteze casa, dar şi cu alte mici lucruri, iar demersul lor a început să fie susţinut de tot mai mulţi oameni cu suflet. Printre primii, doi preoţi târgovişteni, Safta şi Chivulescu.

Nicoleta Ioniţă a absolvit Colegiul Economic, însă nu lucrează, iar soţul este zilier, cetăţean de etnie romă. Fiul lor cel mare, în vârstă de 12 ani, este olimpic judeţean la trei materii, deşi până anul trecut învăţa în condiţii de nedescris.

Ajutorul pe care l-au primit de la Robert, cetăţeanul elveţian le-a schimbat, însă, viaţa şi încrederea în oameni. Nicoleta va avea în curând şi un loc de muncă, urmând să fie angajata ONG-ului pe care îl va coordona, pentru a fi şi ei, la rândul lor, „îngeri”, pentru alţii. Şi sunt foarte mulţi oameni care au nevoie de ajutor.

Ei au reuşit până acum să sprijine doar o infimă parte dintre aceştia. Despre prima familie, din cartierul Romlux, în care locuiesc şi ei, Nicoleta Ioniţă spune că viaţa li s-a schimbat complet, după ce casa lor a fost renovate şi dotată cu mobilier, iar ultima familie, pe care doresc să o ajute acum este din Valea Sasului, Aninoasa. Familia Ioniţă ajută, însă, familii care vor ca viaţa lor să se schimbe, se implică şi nu doar aşteaptă să se întâmple minunea.

Sursa: Gazeta Dambovitei

Distribuie
Share
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.